DAVID BELIEN

  

Na de Kunst academie in Tilburg  autonome vormgeving en fotografie, ging David Belien naar "elezny Brod in Tsjechie om het ambacht te leren. Terug naar de  school, voor glaskunst nijverheid, waar de befaamde Libensky ooit nog zijn invloed heeft achtergelaten.

Na een intensieve leerschool  begon David  de traditie van het materiaal te ontdekken 

Die worsteling, overwinning, om de amorfe stof te zetten naar zijn hand. De magie van de gloed en de intense hitte. ingredienten die hem als maker facineren en laten concentreren met dat waarmee hij bezig is.

Hij  probeert vanuit  ZEN in het leven te staan. materiaal en methode sluiten daarbij  aan. De bezinning en de stilte die bezit neemt van hem en zijn werk  heeft ertoe geleid dat zijn werk in toenemende mate eenvoudiger wordt. Zoals  in de RAKU probeert hij het "perfecte" te bereiken, zonder te ambieren dat het perfect moet zijn. Zijn objecten zijn vaak heel sober.

 


JOS V BEEK


LIZAN V DIJK


MASOUD


RENE VD MEULEN


SOFIE XIE


WIM ZORN

 

 

Voor Wim Zom betekent werken aan kunst. op de bank zitten en naar lege panelen staren . Zo onzeker en omslachtig de periode van het kijken verloopt. zo trefzeker en beslist begint hij aan zijn composities.  Eenmaal aan het werk dan hoort hij niets meer en leeft de stilte. Schilderen is heerlijk_.

Zorn werkt met een onafhankelijke stijl. Zorn heeft vrijheid nodig om te kunnen ontwikkelen. Kunst is het onverwachte

Zijn werk beweegt tussen plastiek en grafiek. Steeds in een krachtige beeldtaal.  Teer en stoer. Maar altijd gebaseerd op de werkelijkheid van de kunstenaar die heeft Ieren vertrou-wen op de eigen intuïtie.

Wim Zom. Telkens op weg naar nieuwe unieke kunstwerken.