MARIANNE BEY(1950)

    

Tasten naar onmetelijkheid

Marianne Bey zou geen genoegen met haar kunst hebben genomen als ze niet het wezenlijke van haarzelf zou kunnen uitdrukken. Via een goede vriend uit Italie kwam zij in het kunstenaarsstadje Velletri terecht, waar ze Jose van Roy Dali en Valerio De Angeles leerde kennen. Van de laastgenoemde kreeg zij les op de vrije kunstacademie in Velletri. Met Jose van Roy Dali heeft zij vier keer geexposeerd. Waaronder op de Art Fair in Leiden en  Voorschoten, en ze bezoekt hem regelmatig in zijn atelier in Velletri. Valerio gaf haar die kans op zijn kunstacademie! 

Marianne Bey werkt gedreven . Het zoeken is haar meer waard dan het vinden en uitkristalliseren. Waar een vaste vorm en herhaling ontstaat is het avontuur van de ont-dekking immers verdwenen. Bevredigend is voor haar alleen wat rechtstreeks uit het hart komt. 

 


MIRJAM ROS

 

Haar werk kenmerkt zich vooral door het contrast. Contrasten in kleur en vorm. 

Juist in deze contrasten worden de onderdelen versterkt; zwart is echt zwart naast wit en uitbundigheid toont zich nadrukkelijk naast ingetogenheid. Al haarwerkstukken

vallen op door de heldere en uitgesproken kleuren, zonder concessie aan gematigdheid. Het werk moet in beweging blijven.

De werkstukken die Mirjam maakt hebben voor een deel een band met het verleden. Haar ideeen zijn namelijk een start voor een niet te definieren toekomst 

"Ik weet niet hoe mijn werk er over een aantal jaren uit ziet. Juist dat aspect is wellicht het meest aantrekkelijke in het werken met klei. Het verkennen van nieuwe, verrassende en onverwachte wegen".

  

 


PERSHENG WARZANDEGAN

  

Persheng Warzandegan geboren in Sanandaj, Koerdistan. 

In Teheran was haar werk op een aantal tentoonstellingen te zien.   Sinds 1988 in Nederland.

Om erkenning te krijgen als professioneel kunstenaar, volgde Persheng Warzandegan Sculpturale keramiek aan de AKI in Enschede en sinds 1997 is ze lid van de Nederlandse Vakgroep Keramisten. Het werk van Persheng Warzandegan wordt tentoongesteld in verschillende galerien en musea in Europa, de Verenigde Staten en Japan. In 1999 werden de keramische sculpturen en Persheng Warzandegan uitge-kozen voor "Keranova II, een nieuwe generatie keramisten, een belangrijk evenement op het gebied van de moderne Nederlandse keramische kunst. In 2005 werd de eerste van haar serie van 40 bronzen sculpturen, gemaakt in opdracht van de stichting Leendert Vriel in Enschede, onthuld door Koningin Beatrix.

Persheng Warzandegan maakt haar sculpturen met goud, zilver en platina tot unieke kunst.